Teemat - RAHAJÄRJESTELMÄ

Käyttöoikeus: julkinen

Nykypäivän haasteet ovat meidän tavassa käyttää rahajärjestelmää. Nykyinen rahajärjestelmä antaa ihmisille liikaa mahdollisuuksia luoda riskejä välittämättä ihmisten kyvystä kantaa näitä riskejä. Alla on kuvattu haastavimpia kohteita, jotka ovat kehittyneet rahajärjestelmän löyhän sääntelyn vuoksi.HAASTE ON SE, ETTÄ RAHAA = VELKAA, VOIDAAN LUODA TYHJÄSTÄ KOKO AJAN LISÄÄ.

Nykyisessä pankkijärjestelmässä rahaa luodaan tyhjästä luotonlaajennuksella.

Kaikki* luotu raha on JONKUN ihmisen/yrityksen velkaa YKSITYISELLE PANKILLE.
(varat yhteensä = velat yhteensä)

Rahaa voidaan luoda reaalivakuuksilla (esim. talo) tai ilman (esim. johdannaismarkkinat). 

Rahajärjestelmä on siis rahojen ja velkojen kirjanpitojärjestelmä, josta pankit pitävät kirjaa.

*= poislukien keskuspankkiraha + käteinen = 3% kaikesta rahasta. TILASTOTIETOA - Suomen rahoitusvarallisuus 2016 lopussa on 2562 mrd eur.

Jos kaikki raha jaettaisiin 5,5 milj. suomalaisen kesken, olisi jokaisen tilillä rahaa 465000 ja vastaavasti velkaa pankille 465000 eur.

RAHAN MÄÄRÄN KASVU VERRATTUNA BKTN KASVUUN.TALOUDEN OHJAUTUMINEN SIJOITUKSILLA JA VELAN KOROLLA

Kaikki ylläoleva velkaraha on siis yhdelle varallisuutta ja toiselle velkaa. Jos tuolle rahalle maksetaan 2% korko, on korkotulonsiirto velallisilta velattomille 50 mrd eur

Nyt raha ohjautuu sinne, missä tehdään suurimmat tuotot välittämättä tavasta, jolla tuotot tehdään. Esimerkiksi johdannaismarkkinoille.EHDOTAMME MASSIIVISTA KORKOTULONSIIRTOA PANKEILTA VALTIOLLE VEROTULOKSI, jonka valtio voi laittaa kiertoon reaalitalouteen lisäten tavallisen kuluttajan ostovoimaa. Reaalitaloudessa rahan tulisi kiertää reaalipalveluiden vastineena, kierrossa oleva raha luo työtä tavalliselle kuluttajalle.
Powered byToiminnanohjaus ERP